Bilsem Tablet Sınavına İtiraz

Bilsem Tablet Sınavına İtiraz - teknookul

BİLSEM TABLET SINAVINA İTİRAZ

Bilim ve Sanat Merkezi grup tarama yani bilsem sınavı için aldığınız puan eğer taban puanlardan daha düşük ve bilsem tablet sınavını geçemediyseniz Bilim ve Sanat Merkezi Sınavına itiraz hakkınızı kullanabilirsiniz.

İtiraz hakkında isterseniz nedenler belirtebilirsiniz isterseniz itiraza neden belirtmeden yeniden kontrolünü isteyebilirsiniz. Genel olarak tablet sınavında eğer tablet sağlam ise alt yapıda sorun yok ise puanlamada pek hata olacağını düşünmüyoruz.

Bilsem sınavına hangi nedenlerle itiraz edebiliriz:

Tablet sınavına olumsuz bir nedene bağlı olarak girememesinden dolayı itiraz edebilirsiniz. İtiraz gerçekçi ve kanıtlanabilir olmalıdır. Örneğin hasta olması itiraz edilip sınavı yeniden yapılması için yeterli olmayıp devlet hastanesinden raporda alınmalıdır.

Bir diğer itiraz ise tablette yaşanan sorunlardan kaynaklıdır. Sınav esnasında dokunmatiği çalışmayan görüntüde sorun olan veya buna benzer sorunla karşılaşan öğrenciler için itiraz edilebilir. Velilerime tavsiyemiz öğrenci tablet sınavına girip çıktıktan sonra tabletle ilgili sorun yaşayıp yaşamadığını mutlaka sorunuz.

Okul tarafından sınav kağıdının size verilmemesi veya unutulması. Bu gibi durumlarda da sınavın yeniden yapılması için itirazda bulunabilirsiniz.

Sınav esnasında öğretmenin olumsuz davranışlar yaşaması, sınıfta durmaması, sınav esnasında sesli olarak devamlı telefonla konuşması ve buna benzer konularda itiraz edilebilir.

Sınav içinde olumsuzluklar: Sınıf içinde bir öğrenciyle yaşanan sorun bayılma veya benzeri olaylardan dolayı sınavın tam olarak gerçekleşememesi.

Yukarıda yazdığımız yazılar kendi yorumlarınız ve düşüncelerimizdir. Resmi bir yazı olarak yazılmamış sadece size fikir olarak yardımcı olması için yazılmış yazılardır.

Bilsem sınavına itirazlar genel olarak sınav açıklandıktan sonra birkaç gün içinde yapılmalıdır aksi takdirde itiraz süresi bittiği için Bilsem sınavına itiraz edemeyeceksiniz

İtirazlar 2 şekilde yapılabilir.

Internet üzerinden http://eitiraz.meb.gov.tr/ adresinden yapılabilir

Dilekçe yazılarak milli eğitime elden teslim edilerek de yapılabilir.

Ancak itirazlar MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankasından herhangi birine kurumsal tahsilat programı aracılığıyla veya tüm banka kredi kartları ile https://odeme.meb.gov.tr/ internet adresinden öğrencinin T.C. Kimlik numarası ile 20 TL (yirmi TL KDV dâhil) yatırıldıktan sonra yapılabilecektir. (Para yatırma kısmı bazı resmi sitelerde belirtilmemiş bazı resmi sitelerde belirtilmiştir. Bilsem sınavına itirazda bulunmak için öncesinde Milli Eğitimi arayarak mutlaka sorunuz ve daha sonra itirazda bulununuz.

Etiketler: bilsem, bilsem itiraz, bilsem sınavı, bilsem tablet, bilsem öndeğerlendirme,
Mart 13, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
WhatsApp Yazı Ekranı
WhatsApp'ta bize ulaşın!