Bilsem Eğitim Programları Nasıldır?

Bilsem Eğitim Programları Nasıldır?

BİLSEM sınavlarından başarılı öğrenci BİLSEM kaydını yaptıktan sonra kendisini sıralı olarak bir eğitim programı beklemektedir. Uyum,  Destek eğitimi, Bireysel yetenekleri fark ettirme, Özel yetenekleri geliştirme ve  Proje üretimi ve yönetimi eğitim programlarına alınırlar. Programları tamamlayan öğrencilere tamamladığı her programın sonunda BİLSEM müdürlüğünce “Program Tamamlama Belgesi” verilir.

Uyum aşaması: Bilsem genel yetenek, müzik veya görsel sanatlar alanında BİLSEM serüveni başlayan öğrenci ilk olarak uyum aşamasına başlayacaktır. Uyum aşamasında; BİLSEM okullarının tanıtılması, vizyon ve misyonunun öğrenilmesi , kurum kültürünün tanıtılması ve öğrencinin tanınması amaçlanmaktadır. Psikolojik, sosyal ve kişisel gelişimi tanımlayıcı etkinliklerin sıklıkla yapıldığı bu süreçte öğrenciye ait bir dosya halinde kayıt altına alınarak değerlendirmeye tabi tutulur. Uyum programı süresince öğrencilerle ilgili elde edilen veriler öğretmenler kurulunda her öğrenci için ayrı ayrı değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları rehberlik öğretmeni tarafından öğrenci dosyasına işlenir. Eğitim sonunda öğrencinin tanımladığı alanda özel eğitim programı başlar.  Uyum aşamasında öğrenci sınıf sayısı 8-20 kişiliktir

Destek Eğitim Programı: uyum aşaması programını tamamlayan öğrenci bir sonraki aşama olan Destek eğitim programı aşamasına geçer. Destek eğitim programı ile iletişim, iş birliği, grupla çalışma, öğrenmeyi öğrenme, problem çözme, bilimsel araştırma, girişimcilik, eleştirel ve yaratıcı düşünme, etkili karar verme, teknoloji okuryazarlığı ve sosyal sorumluluk becerisi kazandırılır. Bu aşamada proje yapım aşamasına da giriş yapılır. Destek eğitim aşamasında öğrenci sınıf sayısı 4-10 kişiliktir.

Bireysel yetenekleri fark ettirme programı: genel zihinsel yetenek alanında BİLSEM eğitimini alan öğrencinin alacağı üçüncü aşamayı oluşturmaktadır. Bu eğitim programında öğrencinin bireysel olarak yeteneğini keşfetme eğitim programı belirlenir. Bu aşamada bir sonraki eğitim programını belirleyen öğrencinin kişisel yeteneği keşfedilerek belirlenir. Proje yapım aşaması bu eğitim programında devam etmektedir. Bireysel yetenekleri fark ettirme programı aşamasında öğrenci sınıf sayısı 4-10 kişiliktir.

Özel yetenekleri geliştirme programı: Müzik ve görsel sanatlar yetenek alanından uyum programını, genel zihinsel yetenek alanından bir sonraki program aşamasıdır. Özel yetenek programlarının hızlandırıldığı aşamadır. Görsel sanatlar ve müzik alanından tanılanan öğrenciler için hazırlanan özel yetenekleri geliştirme programında ilgili alanın tanıtımı yapılır. Öğrencinin alan ile ilgili yeteneklerini fark ettirici etkinlikler planlanır, derinlemesine sanatsal etkinliklere bu aşamalardan sonra geçilir.

Proje üretimi ve yönetimi programı: grup veya bireysel olarak yürütülen Proje Üretimi ve Yönetim Program aşaması Proje üretimi odaklı ilerlemektedir. Proje üretimi ve ilgili projenin kazanımı bu süreçte geliştirilmektedir. Proje yönetimi ve gelişimi rehber öğretmeni eşliğinde yürütülmektedir.

BİLSEM toplam eğitim süreci ortaöğretime kadar devam sürmektedir. Eğitim program ve işleyişi BİLSEM kabul edildiği sınıf düzeyine göre farklılık göstermektedir. 

Etiketler: bilsem, bilsem hakkında, bilsem eğitim, bilsem programları, bilsem sınav, bilsem meb
Mart 13, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
WhatsApp Yazı Ekranı
WhatsApp'ta bize ulaşın!